home  |
  filozófia  |
  termékek  |
  árlista  |
  GyIK  |
  forgalmazók  |
  hírek, újdonságok  |
  kapcsolat  |    
 
 
Sanoll biokozmetikumok

A reklámok alapján azt gondolhatnánk, hogy a bőrünk, hajunk ápolásához használt kozmetikumok csupa finom, értékes és természetes hatóanyagból készülnek. Valljuk be, csábítóan is hangzik, ha egy krém azt ígéri, gyógynövény- vagy éppen gyümölcskivonattal kényezteti majd testünket. Csalódás csak a címke alaposabb tanulmányozásakor érhet bennünket, amikor kiderül, hogy a csaliként használt természetes anyag csak az utolsó helyek egyikén bukkan fel az összetevők között. Ez azt jelenti, hogy a kozmetikum a szintetikus anyagok mellett csak minimális mennyiségben tartalmazza a beígért természetes összetevőt. Helyette túlnyomórészt kémiai hatóanyagok, mesterséges illatanyagok, színezékek és tartósítószerek találhatóak benne.

A Sanoll család filozófiája nem erről szól.

Martin Sanoll és családja Ausztriában, Tirolban működő kis üzemben készíti a természetes ápoló- és tisztítószereket. Termékeikből kizártak minden szintetikus alkotóelemet. A hatóanyagokat és segédanyagokat a legszigorúbb ökológiai, etikai és szociális követelmények szerint válogatják meg. Csak ellenőrzött öko-, és Demeter termesztésből származó összetevőket választanak (amit az AUSTRIA-BIO GARANTIE Vizsgáló Intézet tanúsítványa igazol), és arra is figyelnek, hogy a hatóanyagokat a lehető legkíméletesebb módon nyerjék ki. Kozmetikumaik fő bázisa a tejsavó, a kecsketej és különféle növényi olajok, amelyek könnyen felszívódnak, belülről segítik a sejtmegújulást, ezáltal bőrünk visszanyeri természetes ellenálló képességét.

 

    Austria-Bio Garantie:
A Sanoll bio kozmetikumokat 2008. januártól az "Austria - Bio Garantie" ellenőrzi, amely az egyik legszigorúbb szempontok alapján ellenőrző tanúsító intézet: vizsgálja magát a terméket, az egész céget, és a kozmetikumokhoz használt összetevőket. A jelölést a szigorú szempontrendszer miatt máig csak nagyon kevés biokozmetikum gyártó nyerte el.
     
    Lacon:
Az ausztriai LACON Vizsgáló Intézet tanúsítványa igazolja, hogy termékeinkhez ellenőrzött öko- és Demeter (biodinamikus) termesztésből származó alapanyagokat használunk, amelyek százalékos arányát is feltüntetjük.
     
    Natürlich und Tierversuchfrei (természetes és állatkísérletektől mentes):
a Sanoll termékeket nem teszteljük állatokon, az állatkísérleteket szigorúan elutasítjuk.
     
    GENtechnikFREIE Kosmetik:
Kozmetikumainkhoz génmanipulált növényeket nem használunk.